joi, martie 17, 2016

Scapi de una, dai de alta...

! Atentie ! Articol fara diacritice. Telefonul meu pur si simplu nu vrea sa ma sustina.

 Ma gandeam asa, in sinea mea, zilele trecute cand ma aflam in sala de asteptare la dentist: cum e posibil ca un aliment ce se presupune ca ar trebui sa te faca bine, sa te imbolnaveasca si mai tare? Ma refer, desigur, la toata nebunia asta recenta cu aflarea cauzei infestarii cu E. Coli a copiilor astora nevinovati. Sigur ca ipoteza consumului branzicai dietetice gata "bolnava" imi pare cea mai viabila, insa totodata imi da fiori.
Daca esti parinte, stii exact ce spun, mai ales daca ai un bebe care se lupta in momentele acestea cu eruptia dentara, face diaree, febra, e iritat si nu vrea sa manance. Exceptand cazul in care iti accepta branza calcica preparata in casa, ideea cumpararii vreunui produs fin comert deja pare traumatizanta. Eu fac azi analize coprologice copilului, rezultatele sunt perfecte, cacaul lui e doar o alta forma de razbunare la dintilor... Si ca sa incerc sa imi hranesc totusi copilul mofturos si cu altceva decat lapte matern (care deja la 1+ ani, cazul nostru, s-a transformat in apa cu resturi de vitamine si anticorpi... Deci sigur nu mai are puterea sa suplineasca un regim alimentar variat si echilobrat) aleg sa ii dau ceva alimente din comert. Si brusc nu mai urineaza, face sange, etc etc. Doamne fereste! Vorbesc ipotetic dar e grav. E rau ca trebuie ca lucrurile acestea sa se intample, e rau ca nu putem avea incredere nici macar in ce mancam, e rau ca panica ajunge sa denatureze inclusiv cele mai firesti fenomene. Mi-e mila de bietii parinti care stau disperati la capetele micutilor lor, implorand, pana la urma, doar mila lui Dumnezeu.
Mi se mai zice sa nu mai menajez atat copilul si sa ii mai dau si altceva in afara de mancare organica... Dar pot? Cand vad toate relele din jur... Nu prea mai pot.

Niciun comentariu:

Un nou mod al statului de a enerva cetățenii...

... îi vânează să îi enerveze inclusiv pe internet! Uneori am senzația că la capătul celălat al sistemului bugetar există o forță malefi...