joi, februarie 23, 2012

Bârfismul - sport mondial

Când veneam de la facultate astăzi, în autobuz, am auzit la EuropaFM o știre ce mi s-a părut că se preta perfect pe starea mea de spirit...
"Un studiu efectuat de Laboratoarele Trombon relevă că 80% din populaţia României suferă de bârfism, un sindrom grav, care se manifestă prin efectuarea de aprecieri înţepate şi nelalocul lor despre persoane cunoscute, în absenţa acestora.

Bârfismul, descoperit în 1934, provine din Asia şi a fost adus în ţara noastră de năvălirile tătarilor. Forme grave ale bârfismului pot duce până la imposibilitatea de a comunica direct şi deschis cu anumite persoane, preferându-se discuţiile pe la spatele persoanei respective.

Suferinzii de bârfism pot, teoretic, solicita sprijinul statului, existând sanatorii speciale unde bârfitorii se pot odihni şi pot urma un tratament medicamentos, însă în ultimii ani, fenomenul bârfismului a luat o amploare atât de mare, că unii suferinzi mergeau la sanatoriu tocmai pentru a bârfi. În plus, aproape toţi medicii specialişti suferă şi ei de bârfism, propagând afecţiunea şi în rândul celor sănătoşi.

Potrivit concluziilor studiului, peste 16 milioane de români suferă de bârfism, iar 2 milioane suferă de bârfism de gradul 4, cea mai gravă formă a bolii. Aceştia din urmă bârfesc până la 14 ore pe zi, preferaţii fiind colegii de muncă. În ultimii 2 ani, bârfismul a luat amploare pe internet, saitul Twitter fiind un adevărat focar de bârfism."

Sursa aici.

Niciun comentariu:

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...