joi, noiembrie 14, 2013

Meh

Cred că există un moment în viața fiecărui om când realizeză că nimic nu este suficient. Nu mă refer la situațiile politicienilor și ale celorlalți șarlatani ce vor să se îmbogățească mai mult, și mai mult... Nu. Vorbesc de virtuți. Chiar dacă trăim într-o lume obsedată de material, într-un mediu mult prea bine ancorat la orice ar putea denatura spiritualul, nădăjduiesc că se mai pot încropa câteva exemplare de cinste și onoare. Îmi place să cred aceasta.
Despre acest mai mult vorbesc. Aș vrea să existe mai mulți astfel de oameni, să îi întâlnesc pretutindenea, chiar dacă acest fapt ar putea determina la un momentdat dispariția mea ca individ... dar măcar aș ști atunci că fie m-am transformat în ceva bun, fie, prin dispariția mea, am mai curățat lumea de un tartor. Aș fi dispusă -pentru binele lumii- să dispar dacă nu m-aș putea reinventa.

Îmi place când văd oameni frumoși (sufletește)... când am surprize intelectuale diverse, când văd lume cu veleități multiple -dintre care unele despre chiar nu aș fi bănuit. Îmi plac oamenii culți și sinceri. Nu îmi plac șarlatanii, despoții, parșivii.

Niciodată nu e suficient. Vreau mai mult! Avem nevoie în lume de mai mulți... iar dacă ei nu sunt, trebuie să îi facem!

2 comentarii:

Charle M spunea...

Exista oameni buni. Si de caracter. Trebuie doar recunoscuti. Virtutea e prezenta.

Suno spunea...

Pe drept dispreţuieşti "materialul", Graţiela, deoarece, cu cât omul e mai ahtiat după bunuri materiale, cu atât e mai apropiat de starea de animalitate. Din fericire, (mai) există destui semeni de-ai noştri pentru care scopul vieţii nu e acumularea de bunuri, ci împlinirea unor aspiraţii înalte, uneori - de-a dreptul faustiene; "trebuie doar recunoscuţi!" Am cunoscut destui oameni din această tagmă aleasă. Să crezi în ei, să nu abdici niciodată de la ideralurile frumoase ale adolescenţei, care ne ridică deasupra humii şi să fii unul dintre ei. Succes! Ion Soare

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...