vineri, martie 09, 2018

Faci mișcare și câștigi



Într-o lume guvernată de social media... principiul „mișcarea îți aduce numai beneficii” atinge cele mai nebănuite cote. Altfel spus, dincolo de faptul că fiind activ ești mai sănătos, acum ai posibilitatea să fii și răsplătit pentru asta, dacă împărtășești experiența ta cu prietenii din lumea virtuală.

Pentru a nu lungi prea mult, Asociația 11even din Cluj a adus o nouă provocare tinerilor, în speranța că numai-numai îi determină să adopte un stil de viață sănătos. Astfel, după ce anul trecut, prin implicarea locală a mai multor ONG-uri (în cazul de față, la Vâlcea a Asociației Smile, în parteneriat cu Asociația Simbio și Asociația Orfanilor din Casele de Copii), a adus la Râmnic cel mai mare festival de mișcare (Bucurie în mișcare), reușind ca timp de două zile să mobilizeze întreg Râmnicul să iasă în Parcul Zăvoi să se bucure de sutele de activități, jocuri și competiții, anul acesta, datorită rezonanței evenimentelor la nivel național, precum și a dorinței manifestate de foarte multe ONG-uri de a prelua festivalul în orașul propriu, s-a pornit o competiție.



Cele 24 de orașe participante sunt organizate în 4 grupe, formate fiecare din câte 6 orașe. Trei orașe din fiecare grupă vor fi declarate câștigătoare și vor deveni orașe gazdă pentru evenimentele „Bucurie în mișcare” 2018. Vom avea astfel parte de 6 weekenduri speciale, în 12 orașe ale țării, în perioada 5 mai - 10 iunie.




Până în momentul de față, la nivel național, statisticile arată în felul următor:
  • Aproape 4.000 de postări au fost validate în concurs, iar organizatorii se așteaptă ca numărul acestora să depășească 10.000 până la final; 
  • Cele mai active comunități până în acest moment sunt: Roman (locul de lider detașat la mișcare), cu un total de 11.370 de puncte, urmat de Râmnicu-Vâlcea cu un punctaj de 5.530 de puncte. Orașul Bacău din inima Moldovei completează podiumul în acest moment, cu un total de 4.870 de puncte.


Cum funcționează?


Pentru ca un oraș participant să cumuleze cât mai multe puncte, orice susținător cu vârsta minimă de 16 ani, poate posta pe Facebook sau Instagram fotografii sau clipuri video care să promoveze mișcarea de orice fel: joaca în familie, sporturile de echipă, fuga în jurul blocului sau alergatul pe pistă, mersul pe bicicletă sau dansul în multele sale forme, plimbarea prin parc sau urcarea scărilor, mersul pe role sau pe trotinetă, baschetul sau voleiul, ora de arte marțiale, de fitness sau cea de cățărare… plus multe altele.
Un utilizator poate avea un număr de maxim 5 postări pe zi pe platforma Instagram și 5 postări pe zi pe platforma Facebook. Deci un număr maxim de 10 postări pe zi. Fiecare postare validă va aduce 10 puncte orașului susținut în campanie.
Tot ce trebuie să facă cei care iau parte la această competiție este să menționeze în postare orașul pe care îl susțin și să adauge tagul @bucurieinmiscare. Detalii complete referitoare la mecanismul campaniei se găsesc la https://bucurieinmiscare.ro/despre/ .
Ce câștigă cei ce postează?
Pe lângă faptul că acumulează puncte pentru orașul ales și contribuie la atragerea unei noi ediții Bucurie în Mișcare, participanții pot câștiga și premii atractive: 5 weekend-uri all inclusive la Phoenicia Holiday Resort Mamaia, sau unul dintre cele 50 de pachete de nutriție sportive.

Asociația Smile și-a propus ca anul acesta să se autodepășească! Evenimentul planificat va fi unul despre care, cu siguranță, se va vorbi multă vreme! De aceea, încurajez toți vâlcenii să facă posibil visul și să posteze pe rețeaua de socializare o imagine cu tagul @bucurieinmiscare Vâlcea.




Niciun comentariu:

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...