vineri, februarie 27, 2009

Aiurisme

Se vede că am reînceput şcoala... n-am mai ciripit nimic şi am rămas la condiţia mea de om supărat când eu de fapt sunt exact de atunci, foarte veselă.

E deja vineri, ultima vineri a lunii februarie. Adio! Ultima zi şi schimbăm prefixul lunilor, un 27 din ajun. Vorbesc în dodii. Mă gândesc la ceea ce am lecturat în ultima vreme la engleză - feminism, condiţia femeii (până, în şi după) secolul al XX-lea şi cum femeia nu reprezintă decât un biet "al doilea sex" (Simone de Beauvoir).

Când vine vorba de femeie, întrebarea este: "Unde sunt femeile?" urmată de "Ce este de fapt o femeie?" şi răspunsul misogin al unui bărbat: "Un uter."

"Bărbaţi, femei, fiinţe umane", "femeile nu sunt bărbaţi", "Funcţia de femelă nu este suficientă pentru a defini femeia", "Femeia este cea neîndreptăţită", "Femeia gândeşte cu glandele"... asta a pus capac. Bărbaţii nu au glande? :))

"Femeia este un bărbat ratat", "femeia nu e fiinţă autonomă, ci relativă", "Pentru bărbat femeia este sex, ea e inesenţialul faţă de esenţial, ea este celălalt" ş.a...

Femeia, cea născută "dintr-o coasă suplimentară a bărbatului"... a fost întotdeauna motiv de batjocură... dar dacă nu era femeia... azi noi nu mai eram aici.

În fine, trebuie să termin de mâncat şi să mă apuc de teme... C ya soon! :))

9 comentarii:

Adina spunea...

Ce barbatii,domn'e!Ar trebui sa scrie si femeile o carte despre barbati...ca un raspuns la ce au zis ei.

Grațiela spunea...

Ihhmmm... Adina... autoarea e femeie. Se bazează pe adevărurile societăţii.

Adina spunea...

stiu autoarea.dar ea se bazeaa pe ce au spus si barbati,asta era idea.Si sa faca cineva o carte raspuns...bine..nu e o idee buna,am zis si eu:-??

Grațiela spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Grațiela spunea...

Am sa scriu eu o carte despre rolul misoginismului in societate :))

Iulia I. spunea...

Hey!!! Eu cred in motto-ul: In spatele oricarui barbat puternic sta o femeie si mai puternica!
Si nu vreau sa mai repet ca daca nu ar fi femeile... barbatii nu ar exista nici ca idee :)) si-n plus s-a demonstrat de atatea ori in istorie ca femele sunt mai puternice decat barbatii; calitatile noastre ne permit sa fim superioare

Grațiela spunea...

Feministo. Eu nu tin nici cu barbatii nici cu femeile... si nici cu egalitatea sau avantajarea vreunui sex... Barbatii sunt uneltele de joaca ale unei femei. Exista lei si imblanzitori de lei... O femeie frumoasa si desteapta poate face cam ceea ce vrea dintr-un barbat... dar totodata o femeie supusa si multumita de conditia sa de femeie, sau pur si simplu prea slaba... poate fi jucata de barbati foarte usor pe degete. Consider ca toata chestia asta cu barbatii si superioritatea lor nu reprezinta decat un mit, un chitch pe care ei singuri il inghit si se agata de el ca sa poata sa-si ascunda slabiciunea...

Iulia I. spunea...

True true ... si true ... chiar sunt feminista :)) si fac discriminari, dar totodata ma gandesc si la ideea: ce ne-am face si noi fara barbati :)) ?!
Pana la urma cel mai bine e sa existe un echilibru.

Grațiela spunea...

Sau cel putin sa credem ca exista :))

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...