marți, februarie 10, 2009

Varicelă

Este o boală infecţioasă acută, contagioasă, cunoscută şi sub numele de vărsat de vânt produsă de virusul varicelo-zosterian şi manifestată prin erupţie polimorfă, pruriginoasă, aparută în valuri. Virusul varicelo-zosterian determină varicela ca infecţie primară şi herpes zoster ca infecţie recurentă. Poartă de intrare a infecţiei este mucoasa nazofaringiană şi cea conjunctivală.


Cu alte cuvinte, am bube de culoare roşie, rupte din inconştienţă, şi mâncărimi. Mi-au apărut de câteva zile dar nu le-am băgat în seamă, crezând că iar a trecut vreo insectă prin preajma mea şi mi-au revenit alergiile în actualitate. E neplăcut. Nu am făcut nicio boală "a copilăriei"... până acum.
Paracetamol, algocalmin, decasept, alcool mentolat, pudra mentolată, fără scărpinat şi o minge antistres. Încerc să citesc ceva pentru a mai omorî timpul, însă este inutil. Mă doare capul, tuşesc, mă dor ochii, mă mănâncă (sună atât de vulgar însă nu pot evita un adevăr: mă mănâncă, omule!!)... îmi vine să vomit şi numai când mă gândesc la ce am pe mine. Nu trebuie să le mai rup pe cele noi. Damnit!
Terapie prin somn şi scărpinat perne. Put. Nu am voie să fac baie. Două săptămâni! Cred că o să fac viermi... şi abia îmi stătea şi mie bine părul! :))

Dietă: supe, ciorbe, lichide, ceaiuri, carne albă, mâncare fină (adică fără gust)... E clar, o să mă întorc în convalescenţă ca un somalez... oase şi burtă... Oare îi pasă cuiva că nu îmi plac legumele? Sau cu atât mai mult supele, ciorbele şi ceaiurile?

Universul conspiră împotriva mea!

18 comentarii:

Ana Luiza spunea...

Hmmm... astazi am vorbit cu Adina daca sa vin la tine sa iau boala sau nu:-? Ea a zis ca sunt egoista ca vreau sa vin numai pentru asta dar nu pentru tine, dar eu am spus ca nu e adevarat, cum sa fiu egoista cand eu vreau sa impart suferinta cu tine, sa inteleg exact chinul prin care treci:))

Ana Luiza spunea...

In fine pana la urma nu m-am decis ce sa fac, ma mai gandesc:)))

Adina spunea...

Teo(aka Gratiela),priveste partea buna...o sa treaca in doua saptamani,adica...e ceva de moment.Stiu cum e sa te manance:)) Am trecut si eu prin asta.Si vrei sa iti spun partea cea mai rea?O sa vin sa te vizitez>:). Si in legatura cu mancarea...lasa ca iti fac eu saleuri;;).
P.S.:Wish me luck!:s(inca 20 de minute si...stii tu.)

Iulia I. spunea...

Deci ai un "noroc" [nici nu stiu exact cum sa-l numesc; mai stai acasa dar in acelasi timp esti si bolnavioara ... clar nu e noroc].Dar nu uita partea faina a situatiei: tot buburuza/ gargarita mea esti :>
Bai, sa te faci bine :o3

Joc de nuanţe spunea...

Iubesc ceaiurile si ciorbele. :x


mda... singura boală a copilăriei pe care am făcut-o eu e pojărelul, cică... :D

E amuzant că pe tine te preocupă cum îţi stă părul. :)))

Adina spunea...

Copilule,imi e dor de tine:<... Maine cred ca trec pe la tine:) :D
>:D< verdeata mea verde-albastra si mica:))

Evelyn spunea...

Grati, sa`i dai tu Adinei cheia de la clasa noastra...te rugam mult!:*


Insanatosire grabnica!


>:D<

Grațiela spunea...

:)) Wow... asta da surpriza de comentarii... ce pot spune? M-ati surprins :))

@Ana: Iti multumesc ca vrei sa impartasesti suferinta cu mine dar semnele de boala apar abia dupa 2 saptamani dupa ce intri in contact cu persoana bolnava... Asa ca lasa, eu nu sunt atat de invidioasa incat sa va vreau si pe voi bolnavi, crede-ma e neplacut... Eu am o forma usoara din punct de vedere al eruptiilor (adica nu am decat vreo 3 bube pe fata, lucru ft bun) insa al naibii de rau din punct de vedere al starilor (ma sperie si umbrele, incep sa fac crize de spaima de la febra, plang mult decontrolat... e aiurea. Nu inteleg fenomenul)

Grațiela spunea...

@Adina... ce pot spune? Astept saleurile :))... Bafta la stim noi ce =)) si incearca sa nu ma oftici, ca am inceput sa vad o gramada de chestii neplacute in boala asta, prin simplul fapt ca nu am voie sa ies in colectivitate, ca deja imi doresc sa nu o am si imi fac mustrari de constiinta, and trust me, la ce constiinta am eu... mustrarile sunt foarte nasoale... cred ca si astea ma fac sa am stari d-alea depresive... desi mi-a zis medicul ca trebuie sa fiu cat mai relaxata si sa nu ma stresez cu nimic. Am incalcat deja cerinta.

Da, faza cu trecutul ma inspaimanta intr-adevar. Ma bucur ca sunt foarte sociabila:-L... :))

Verde-albastra si mica??? o.O port cu 3 numere mai mult decat tine la pantof si sunt cu un cap mai mare si tu zici mica??? :)))
>:D<

Grațiela spunea...

@ Iulia... Merci pt urare:))... sa dea Domnu... stii ce e mai enervant? Ca nu apar valurile eruptive consecutiv... adica m-a umplut o data, zilele trecute...si acum ma lasa cu mancarimi da mai apar decat cate o bubita doua... ma dau cu alcool d0ala de am golit jumate de sticluta si se usuca... dar nu apare valul urmator, sa scap mai repede :-L

@ Heliana: Ma bucur pt tine, eu le detest. M-a obligat ieri mami sa mananc o farfurie intreaga de supa, ft buna de altfel, dar nu am mai fost in stare sa mananc piure cu carne, dupa:-L... asta e partea nasoala... ma tine la regim, fara sare, fara gust:))... si de dimineata cod fiert cu mirodenii si ggust de sapun. Si a trebuit sa mi-l mai gatesc si singura :-& :))

@Evelyn: Multumesc :))... O sa i-o dau cand trece pe la mine da daca dispare, sau se intampla ceva cu cheia... pe tine te iau la intrebari! :))

Grațiela spunea...

sau cu usa :))

Anonim spunea...

e nasol sa faci varicela la varste mari, eu am stat acasa 3 saptamani acu-s 5 ani cand vacanta de paste avea 2 saptamani, a fost nasol si inca mai am urme...ah...deci sa nu te scaaaarpiiiiini ca raman gropi :))
faza e ca =))) apar in toate zonele =))) si :))) =)) eu aveam si in gat si cand inghiteam era un chin dupa vreo saptamana mi-a aparut afara in zona gatului. Aceste bube tre sa iasa afara ca sunt pe organe din cate am inteles :))). Oricum it sucks...ah si stai la caldurica sa iasa afara :)) Ai grija de tine :* :D

Grațiela spunea...

Merci:*...
Nu ma scarpin, cum ma mananca, cum dau cu alcool mentolat (si, intre noi fie vorba, a inceput sa-mi placa senzatia de cald pe care o lasa acesta).
Eu din fericire am o forma foarte usoara, bube putine, febra mica... am intr-adevar bubite in zone mai... delicate:)) dar nu in gat. Singura mai "nasoala" e in ureche... ca mi s-a cam umflat urechea de la ea si ma ustura... In rest PE gat, membre... spate, spate... spate :))

Anonim spunea...

eu eram plina =))) e nasol ca nu puteam manca ciocolata si alte abureli :))) eu am urme...una in frunte =))) si alta pe burta unde mi-a aparut prima buba si nu stiam ce e :))) eh asta e...trece :D
eram toata ca varul(de la chestia mentolata) si am nimerit chiar de pasti deci cine venea la mine =)) vedea un zombie alb :)) =))

Grațiela spunea...

:))) În cazul acesta mă simt bine... am anticorpi. Au început unele bubiţe din pimul val să se usuce şi mi-au cam rămas urme, că nu am avut inspiraţia să nu le rup la momentul respectiv... :))

C M spunea...

Şi mie mi-e dor de tine! Regret că nu prea am mai vorbit în ultimul timp. Nu-mi fac griji ... avem timp să recuperăm! Să te faci bine! Să vii la şcoală cât mai repede!

Grațiela spunea...

Dankeschon >:D<

Grațiela spunea...

Eve, are rost sa te anunt ca de vreo doua zile Adina a pierdut cheia? :-w

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...