marți, august 15, 2017

Cum ne mutilăm singure...

Astăzi, după atâtea ore de privit în oglindă, m-a izbit realitatea. Noi, cu superficialitatea noastră, ne mutilăm... Deformăm atât de mult opera de artă lăsată de natură.
... Ne-am obișnuit să ne mulăm pe ceea ce societatea impune ca fiind frumos, inducându-ne, în subconștient, imaginea himerică a idealului în materie de frumusețe. În fiecare dimineață, cu mai multă sau mai puțină energie, ne punem măștile pe față și pornim la drum.
Niciodată nu mi-am bătut capul de ce fi-miu îmi spune mereu "mami se face bau bau" atunci când mă vede machindu-mă. Ba chiar am ajuns să mă justific și eu de fiecare dată, aprobându-l: "da, mami se face bau bau". Alteori chiar eu îl anunț cu privire la acțiunile mele în acest sens.
Seara, cu ultimele puteri, în timp ce el scufundă peștișori și rățuște în apă...eu trec la revers. Cu gesturi grijulii și totuși obosite, dau jos masca, pe fondul sonor al aprobării celui ce încă nu cunoaște normele diabolice ale societății: "mami se face frumoasă?"... Azi m-a lovit. În fiecare dimineață aud același lucru și în fiecare seară ideea se repetă. Pentru el mami e frumoasă așa: fără mască, imperfectă și obosită.

... Și atunci mă întreb... Cum am ajuns noi, ca societate, să ne mutilăm?

2 comentarii:

Ana spunea...

Cel mai bun machiaj: somn odihnitor, hrană ok si zâmbetul!

Îmi aduc aminte de primul an de facultate cu tine. Cât mă zbăteam să devin la înfățișare ce nu eram, încercările de a-mi schimba culoarea părului și rutina cu machiajul...
Am așteptat ani în șir să scap de vopsea și să recapăt nuanța naturala, iar la machiaj pot sa zic că mai degrabă am fost nevoită să renunț - lucratul pe șantier în praf și statul pe aerodrom în soare și praf devenea mai inconfortabil cu machiaj, plus că nu e deloc estetic să transpiri cu "masca" pe față (ca să nu mai vorbim de igienă!)- văd fete mergând la sală machiate...
De 4 ani pot număra pe degetele de la o mână de câte ori am mai purtat machiaj. Nu simt nevoia, nu mi-aș mai ocupa timpul zilnic cu asa ceva veci... te încurajez si pe tine!

Concluzia: mami ar trebui să nu se mai facă bau-bau. E tânără și frumosă, iar atunci când n-o mai fi tânără ar trebui să fie mândră de amprenta vârstei din ce în ce mai evidentă de acum încolo.

Grațiela spunea...

Te imbratisez cu mult drag si dor, draga mea!!! <3

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...