sâmbătă, august 09, 2008

Au început jocurile olimpice!!

Sincer, aştept de patru ani acest moment. Ieri, când a fost deschiderea oficială, nu m-am putut despărţi de TVR1, chiar dacă asta a însemnat să mă uit de două ori la festivitate. Superbe momente!
Jocurile de vară 2008 se desfăşoară sub semnul cifrei 8, la Beijing în China. Astfel, deschiderea oficială a avut loc în data de 08.08.2008, la ora locală a organizatorilor: 08:08 PM.
Mascota este formată din 5 figuri: Beibei, Jingjing, Huanhuan, Yingying şi Nini, care, potrivit filosofiei antice chinezeşti, simbolizează cele 5 elemente primordiale ce alcătuiesc universul. Dacă cele cinci silabe ale numelor mascotelor sunt rostite consecutiv se obţine "北京欢迎你 Běijīng huānyíng nǐ" ceea ce s-ar traduce prin „Beijingul vă primeşte cu drag”.
România a trimis 102 sportivi la olimpiadă. Sperăm ca toţi să se califice în finale şi să se întoarcă victorioşi în ţară.

Mult succes jucătorilor români!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Apropo, la TV s-a văzut altceva. Au fost doar simple artificii, iar alea pompoase s-au văzut doar la TV... au recunoscut...

Grațiela spunea...

Da, si pe edu am vb despre asta... dar ce conteaza? Bravo lor! Au facut sa para real si este de apreciat! ;)

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...