marți, iunie 24, 2008

Carmen Harra - Karma de fiecare zi

Zilele acestea la emisiunea lui Cătălin Măruţă a fost invitată doamna Carmen Harra, nepoata lui Octavian Goga. Aceasta a ajutat la o creştere în primul rând a audienţei (aici mă simt că de joi tot intru pe site-ul Happy Hour) dar şi a interesului oamenilor în direcţia paranormalului (şi cum eu sunt o foarte mare cercetătoare şi iubitoare de cunoaştere şi paranormal, era normal să mă înrolez în împrăştierea ideii). Aşadar am ales să postez şi eu pe blog ce am putut, respectiv Legile Universale care se găsesc în cartea acesteia.

1. Legea Karmei: Aceasta este cea mai importantã lege. Menirea acesteia este sã te ajute sã atingi armonia şi echilibrul în viaţã. Prin intenţiile tale, gândurile, emoţiile, cuvintele şi faptele tale creezi karmã. Pentru a trãi în perfectã armonie trebuie sã-ţi rezolvi karma. Trebuie sã decizi tu însuţi ce trebuie sã înveţi pentru a-ţi rezolva karma şi în ce stadiu e karma ta.

2. Legea Înţelepciunii: înţelepciunea este a şti ce ai puterea sã schimbi şi ce nu. Este a folosi suferinţa ta ca pe o cale de a învãţa despre tine însuţi. Vei experimenta mai
putinã durere în viaţã, vei învãţa lecţiile mult mai liniştit şi îţi vei preveni şi rezolva problemele mai uşor, odatã ce capeţi înţelepciune. Cu înţelepciune şi rãbdare orice problemã karmicã poate fi rezolvatã.

3. Legea Evoluţiei: Singura cale de a dobândi înţelepciune este evoluţia spiritualã. Cu toţii trebuie sã ne ridicãm deasupra emoţiilor şi a ego-ului nostru şi sã evoluãm în direcţia sufletului. De obicei, asta se obţine prin multe greşeli şi eşecuri. Dacã nu înveţi din greşelile tale, dacã nu
te strãduieşti sã pãstrezi direcţia sufletului departe de ego şi emoţii, vei trãi în întuneric şi suferinţã.

4. Legea Energiei Vibraţionale: Suntem cu toţii energie care este în continuã mişcare, iar spiritul, care trãieşte în noi ca energie, nu moare niciodatã. Nimic în univers nu e fix, totul este în permanentã transformare şi asta ne include şi pe noi cu vieţile noastre cu tot.

5. Legea Unitãţii: Avem o conştiinţã şi o conştienţã colective şi fiecare dintre noi ne influenţãm unul de altul. Suntem cu toţii parte din marele întreg.

6. Legea Iubirii: Suntem aici pentru a ne iubi unul pe altul, nu pentru a ne urî, nu pentru a ucide. Iubirea este rãspunsul la orice întrebare, este cel mai important element al fiecãrui proces de vindecare. Oamenii au devenit extrem de confuzi în a şti ce este iubirea - dar nu existã decât o singurã iubire adevãratã: iubirea necondiţionatã. Cu iubirea necondiţionatã te vindeci pe tine şi îi vindeci şi pe ceilalţi.

7. Legea Abundenţei: Universul a fost creat astfel încât fiecare sã aibã tot ceea ce are nevoie. Din nenorocire, lãcomia a creat nevoi peste mãsurã şi a creat un dezechilibru în lume şi mulţi oameni trãiesc într-un loc al neajunsurilor, departe de abundenţã. Cu toţii am fost meniţi sã trãim într-o stare de abundenţã şi sã ne bucurãm de tot ceea ce ne trebuie, fãrã limite. Abundenţa nu înseamnã numai a avea “lucruri”, înseamnã a avea bucurie şi fericire şi a ajunge sã ne cunoaştem pe noi înşine şi sã ne savurãm viaţa.

8. Legea Ordinii Divine: Existã o ordine divinã în univers, un plan divin. Totul este plãnuit şi este sub control divin, chiar dacã nu pare aşa întotdeauna. Dacã trãim în ordinea divinã, în loc sã ne ghidãm dupã legile “fabricate” de oameni, vom trãi în abundenţa divinului. Dumnezeu ştie mai bine; ceea ce poate pãrea o pierdere azi, va fi un câştig mâine, învaţã sã spui atunci când lucrurile nu ies aşa cum ţi-ai dorit: “Cedeazã şi lasã-l pe Dumnezeu”, (un corespondent în limba românã ar putea fi “Facã-se voia Ta Doamne, nu a mea”- n.t). Puneţi-vã toatã încrederea în ordinea divinã.

9. Legea Recunoştinţei: O parte importantã a evoluţiei noastre este sã învãţãm sã fim recunoscãtori pentru tot ce avem, un lucru pe care cei mai mulţi dintre noi nu-l facem. Nu lua orice ca şi cum ţi s-ar cuveni. Fii recunoscãtor pentru fiecare lucru minunat, mare sau mic, din viaţa ta.

10. Legea Armoniei: Universul este menit sã fie în perfectã armonie şi pace. Dacã nu-l vedem în felul acesta şi simţim cã universul este haotic, dacã nu-i recunoaştem perfecţiunea, suntem obligaţi sã trãim într-o stare de fricã şi sã cauzãm marele haos pe care minţile noastre l-au creat. A respecta armonia înnãscutã a universului înseamnã sã trãieşti cãlãuzit de Legile Universale; înseamnã sã nu ucizi, sã nu minţi, sã nu urãşti, sã nu furi, înseamnã sã trãieşti pe un tãrâm al iubirii şi al divinului.

11. Legea Manifestãrii: Tot ceea ce gândeşti se manifestã în realitate. Cu 300 de ani în urmã filosoful Descartes spunea: “Gândesc, deci exist”. Felul în care gândim creazã realitatea noastrã. Gândurile se transformã în fapte, iar faptele noastre devin ceea ce suntem.

12. Legea Detaşãrii: Suntem aici, pe Pãmânt, pentru o perioadã limitatã de timp, aşa cã nu ar trebui sã ne ataşãm prea mult de nici un lucru material sau de o persoanã fizicã. Ataşamentul puternic creazã un dezechilibru energetic şi vei trãi dupã egoul sau emoţiile tale. Singura cale de a rãmâne în echilibru este a fi în perfectã legãturã cu divinul.

13. Legea atitudinii: Chiar dacã nu poţi controla tot ce ţi se întâmplã, poţi controla reacţia ta, poţi controla atitudinea ta. Nimic nu te poate rãni mai tare decât propria-ţi atitudine negativã. Felul în care te tratezi pe tine şi îi tratezi pe ceilalţi, precum şi situaţiile din viaţa ta
creazã karmã.

14. Legea acceptãrii: Orice lucru cãruia îi opui rezistentã te face sã suferi. Sã opui rezistentã înseamnã fricã; acceptarea este armonie, Nu încerca sã schimbi ceea ce nu poţi. Cãci, adesea, la ce te opui, aceea devii.

15. Legea Dualitãţii: Existã douã forţe care lucreazã în univers, yin şi yang, energia masculinã şi femininã, şi avem nevoie de ambele pentru a trãi în armonie. Existã, de asemenea, bine şi rãu, armonie şi haos - existã mereu o tensiune a opuselor. Cheia este sã nu laşi tensiunea sã devinã distructivã, sã nu permiti forţelor şi tensiunilor negative sã-ţi rupã echilibrul.

16. Legea Trinitãţii: Fiecare dintre noi suntem zãmisliţi din trei elemente: trupul, mintea şi spiritul. Trupul este controlat de ego; mintea este controlatã de intelect; şi spiritul este controlat de suflet. Piramida este un exemplu al legii trinitãţii. Are trei vârfuri şi este simbolul stabilitãţii. Cele trei pãrţi ale trinitãţii trebuie sã lucreze la unison şi în armonie.

17. Legea Atracţiei: Ceea ce eşti, aceea vei atrage cãtre tine. Dacã eşti negativ, vei atrage mai multã negativitate. Dacã te temi de ceva, acel ceva va apãrea în viaţa ta, aşa cã, trebuie sã-ţi elimini teama. Lecţiile pe care trebuie sã le înveţi ţi se vor înfãţişa, le vei atrage. Calea de a atrage binele este sã fii bun. Calea de a atrage iubire, este sã fii iubire.

18. Legea Divinitãţii: Fiecare dintre noi avem divinitatea înãuntrul nostru. Când devenim conştienţi de faptul cã suntem divini, putem începe sã acţionãm într-un fel care sã reflecte aceastã divinitate.

19. Legea Ciclurilor: Toate vieţile noastre sunt alcãtuite din diferite cicluri. Când ai parcurs un ciclu, va începe altul. Un ciclu dureazã îndeobşte între 9 şi 12 ani, şi existã 4 sau 5 cicluri majore în viaţa fiecãruia. Fii conştient unde te afli, în care ciclu. Evenimente majore ca mariajul, moartea unui pãrinte, naşterea unui copil sunt pãrţi ale ciclurilor şi creazã momente de cotiturã întru ajutorarea ta pentru a atinge un nou nivel de conştientã.

20. Legea Destinului: Destinul este ceea ce îţi este menit sã experimentezi aici; este suma experienţelor de viaţã şi a lecţiilor pe care le înveţi de-a lungul drumului tãu. Fiecare dintre noi are destinul sãu şi trebuie sã şi-l îndeplineascã.

21. Legea Dharmei: în hinduism şi budism se foloseşte cuvântul “dharma” pentru ordinea fundamentalã a tuturor lucrurilor. Nu înseamnã nimic mai mult decât faptul cã individul trebuie sã se comporte în acord cu Legile Universale, cu ordinea divinã. Aceasta este misiunea noastrã fundamentalã, sã ne aliniem cu divinul. Dharma şi karma lucreazã mânã în mânã. Karma noastrã va fi determinatã în funcţie de mãsura în care trãim în concordanţã cu dharma.

2 comentarii:

R spunea...

Imi place la nebuni e articolul acesta!
Am facut si eu ceva .."cercetari" in domeniu si chiar imi place subiectul!
Dar..., tot PSIHOLOGIA RULLZZZ!

Grațiela spunea...

Bravo! Chiar ma bucur sa vad ca mai are cineva aceeasi pasiune ca mine! =D>

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...