luni, martie 24, 2008

Superstiţii

Of, încă nu am voie să ies şi eu ca omul la aer curat (chiar dacă zilele trecute am făcut prostia asta, dar am reuşit să o şi regret), aşa că îmi ocup timpul cu ce pot (în afara somnului). Cum cu o ureche nu mai aud, nu are niciun farmec să mă uit la vreun film, că aş deranja vecinii... aşa că... citesc! Multe şi ... îndesate!
Oricum, la categoria superstiţii infantile am selectat următoarele:

10 AUGUST Dacă vei vedea o stea căzătoare pe 10 August, (Sf. Laurenţiu), vei visa la alesul/aleasa ta.
ALBINA Daca-ţi intră în casă o albină, vei avea foarte curând un oaspete. Dacă omori albina, vizita va fi una neplacută şi te va urmări ghinionul toată ziua. Un roi de albine care se aşează pe o casă vesteşte că acea casă va fi mistuită de un incendiu.
BĂRBIE Oricine are o gropiţă în bărbie, a fost atins de Cupidon.
BRĂŢARĂ Dacă te jenează cureaua/brăţara, iubitul tău se gândeşte la tine.
CÂNTAT Dacă se întâmplă să cânţi înainte de 7, vei plânge înainte de 11.
CÂSCAT Un căscat este semn că un pericol este pe aproape. Pune mâna la gură când caşti pentru că odată cu acest căscat, poate ieşi sufletul.
COLŢUL CAMEREI Înainte de a te culca, dă un nume fiecărui colţ al camerei, iar dimineaţa la deşteptare, primul colţ pe care-l vei vedea, îţi va da numele persoanei care te iubeşte cel mai mult.
CREION Dacă la un examen vei scrie cu acelaşi creion cu care te-ai pregătit pentru examen, creionul îşi va aminti răspunsurile. (Şi ce se întâmplă dacă e cel cu care am desenat steluţe pe caiet în loc să învăţ )
DOMNIŞOARĂ DE ONOARE Dacă ai fost de 3 ori domnişoară de onoare vei rămâne nemăritată. (Grav. Am fost deja de două ori... Nu mai primesc oferte!)
FOTOGAFIE Dacă 3 oameni se fotografiază împreună, cel din mijloc va muri primul. (Nu e corect! Eu am obiceiul să stau în mijloc!!)
MÂNA Dacă te mănâncă palma dreaptă, urmează să dai bani. Dacă te mănâncă palma stângă, urmează să primeşti bani.
MÂNCĂRIME Dacă te mănâncă nasul, urmează să te cerţi, să iei bătaie, sau să te sărute un nebun. (Asta explică multe )
OBRAJI Dacă brusc, încep să-ţi ardă obrajii, este semn că cineva se gândeşte la tine.
OCHI Dacă ţi se zbate ochiul drept, în familie va fi curând o naştere; dacă ochiul stâng ţi se zbate, în familie va fi curând un deces.
PĂIANJENI Toţi păianjenii, cu excepţia tarantulei, semnifică norocul; cu cât mai mari, cu atât mai mult noroc. Dacă visezi un păianjen urcându-se pe perete, cea mai draga dorinţă a ta se va împlini. (Eu fac infarct dacă visez un păianjen, cât de mic... Uite, ăsta e un lucru de care chiar mă tem )
PANTOFI Dacă îţi pui sub pat pantofii timp de 3 nopţi la rand, în a patra îţi vei visa alesul/aleasa. (Sau mori asfixiat!)
PEPENE VERDE Îţi va creşte în stomac un pepene verde dacă înghiţi o sămânţă a acestuia. (Uuu.. înseamnă că am seră în stomac, plantaţie de pepeni la cât de mult ador să mănânc cu tot cu seminţe)
SOMN Cel mai bine dormi cu capul spre nord şi picioarele spre sud. (având în vedere faptul că patul meu se desfăşoară pe direcţia E-V, înseamnă că cel mai bine dorm pe podea.)
URECHE Dacă te mănâncă urechea dreaptă, cineva vorbeşte despre tine. Dacă te mănâncă urechea stângă, cineva te vorbeşte de rău. (Cum otita mea provoacă mâncărimi, e grav... sunt foarte vorbită)
UŞĂ/POARTĂ Poartă ghinion să ieşi din casă pe altă uşă decât cea pe care ai intrat. (Eventual pe aia de la balcon )

5 comentarii:

PlasticFantastic spunea...

Poate sunt rea, dar mă bucur că nu-s singura care stă acasă zilele astea >:P. Îmi pare foarte rău că ai otită, eu fac aproape în fiecare toamnă/iarnă începând din clasa a IV -a şi ştiu cum e! Îmi pare rău că mai stai acasă, mâine eu sunt la şcoală şi ştiu că toţi îţi vom simţi lipsa. Get well soon! >D:<

Grațiela spunea...

Zilele astea? Eu deja am intrat in stare de putrefactie de cand tot stau acasa. Am iesit si eu Sambata (ca erau ai mei plecati din oras si nu puteau sa vada) si mai rau mi-am facut :(...

Dar, deh, d-abia astept sa vin iar la scoala :X

Petra spunea...

deci e prea tare articolul aceasta :x

Grațiela spunea...

:)) Merci... mă bucur că ţi-a plăcut.

Evelyn spunea...

Aflu si eu chestii noi citindu-ti blogul:)Multumesc:*

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...