vineri, mai 01, 2009

Next chapter: joy.

Cândva aveam o teorie drăguţă cu pahare pline şi goale, mici şi mari... Cu alte cuvinte, nu căuta fericirea într-un singur pahar, pentru că o vei epuiza. Caut-o şi exploateaz-o în mai multe pahare, fie ele mici sau mari. În fine... ceva de genul... filozofie de moment pe care am uitat-o :)). Acum mi se spune să privesc şi lucrurile mărunte care mă fac fericită and stuff, şi pe bună dreptate că o viaţă avem şi pe aceasta trebuie să o trăim "bine" :)). 

Analizându-l pe "dracu" mi-am dat seama că nu e chiar atât de negru şi că, încă o dată, totul în viaţă se întâmplă cu un scop. Din fericire cineva acolo sus mă iubeşte şi are grijă ca de fiecare dată înainte de a face o prostie să mă ducă departe de propriile-mi torturi. Poate că într-o altă viaţă am fost un om rău, poate că am greşit mult dar nu atât încât să-mi distrug sufletul în aceasta. Încercările îţi întăresc adevărul şi credinţa. "Ce n-o să te omoare o să-ţi dea putere" sau "Un şut în fund e un pas înainte". Pentru mine care sunt rac veritabil un pas înainte atrage după sine doi înapoi. Nu pot merge drept, mă plictisesc, mă învinovăţesc, mă compătimesc, mă complac şi în cele din urmă ajung să mă complic. Dar nu e cu rea intenţie. 

Citeam şi în cartea actorului Constantin Codrescu o sumedenie de cuvinte sensibile, de rânduri melancolice şi silabe triste ce m-au făcut să îmi amintesc de mine: "(...) tot aşa parte din mine, din sufletul meu a înţeles şi nu a înţeles, a strâns şi a risipit, şi-a amintit şi a dat uitării, a iubit nemăsurat, a risipit fără măsură iubiri, şi s-a oprit acolo, unde suişul vieţii îşi opreşte năvalnica goană pentru a-şi regăsi în linişte măsura cea bună şi înţelepciunea, rânduite cu grijă în desaga vieţii sau lăsate risipă vântului, ce nemilos, sălbatic, le spulberă aiurea!"


2 comentarii:

cb spunea...

subscriu teoriei cu paharele - unul cu vin, unul cu bere, unul cu brandy si unul mai mic , da' trainic, cu tuica :)

Grațiela spunea...

:))) E o varianta :))) dar pe urma bubuie capul de fericire.

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...