joi, iunie 18, 2009

"Facerea de bine e... Complexul lui Oedip"


S-a terminat şi telenovela "Regina". Mari audienţe, mari poveşti, mari actori. Trebuie să recunosc că de prin octombrie am început şi eu să mă uit deşi niciodată nu am fost de acord cu telenovelele. Mama se uita, eu şi tata o huiduiam... apoi Cristi se uita... am început să fiu curioasă şi acum... s-a terminat. Cândva era subiect de discuţie cu el, motiv de amuzament. Dar trebuie să recunosc că de prin aprilie nu am mai fost constanta în vizionare ba mai mult... au fost perioade când nu mi-a mai păsat deloc.
În fine, cel mai mult ne plăcea amândurora şi cred că şi milioanelor de fani, de Stătică (Gheorghe Visu - mare actor, tot respectul). Foarte mult am ajuns să îl admir şi respect iar pe Dan Condurache (don Luciano) şi pe toţi ceilalţi.
În orice caz, povestea continuă cu State... în următorul serial "State de Romania –Student la Sorbona". Mă amuză teribil că am ajuns eu să scriu despre telenovele dar când există nişte actori atât de buni, nu mai contează restul. Ştiţi vorba: omul sfinţeşte locul. Gheorghe Visu şi Carmen Tănase vor duce povestea mai departe în capitala Franţei unde urmează să li se schimbe destinele.
Filmările au început. Serialul va începe în toamnă. Poate e un semn... poate doar coincidenţă. Mai contează? Pentru cei ce nu ştiu ce reprezintă titlul... este replica de final al personajului susmenţionat care de altfel mi s-a părut cu adevărat inteligentă (eu neştiind expresia originală dar cunoscând teoria incestului elaborată de Freud... analogia se crează).

16 comentarii:

camelya spunea...

nici eu nu am prea urmarit telenovela, dar mi-au placut actorii...mari actori :X TOT RESPECTUL :)

cb spunea...

si cum a fost finalul? dramatic?

Grațiela spunea...

Sincer finalul a fost mai mult amintiri si reclame. M-a cam dezamagit dar... a fost ok :D.

TiBi spunea...

state de romania... pe pro tv.

C M spunea...

Într-adevăr ... fără aceşti mari actori, "Regina" nu avea şanse. Defapt, în ochii mei niciodată nu a avut. Şi nu pentru că era difuzată pe postul Acasatv. În schimb ... (nu sunt subiectivă, pe cuvânt!) mi-a plăcut serialul "Fetele Marinarului" cu Manuela Hărăbor şi Şerban Ionescu. Extraordinar! Au jucat impecabil!

Grațiela spunea...

Nu am vazut... :(

Grațiela spunea...

Oricum, telenovela Regina a vut intr-adevar mari actori:
Gheorghe Dinică
Gheorghe Visu
Carmen Tănase
Dan Condurache
Marin Moraru
Florina Cercel
Florin Zamfirescu
Stela Popescu
Vladimir Găitan
Nataşa Raab
Geo Dobre
Alexandru Arşinel
Tora Vasilescu
Virgil Ogăşanu...

Mari nume!!! Şi alţii...

Anonim spunea...

L-ai uitat pe Salex Iatma/Aexandru Matei - scriitor, compozitor, actor, scenarist si unul din membrii importanti in grupul gothic Inopia [doar el scrie versurile].
[Iulia]

Iulia I. spunea...

Si state de Romnia - Student la Sorbona va fi serial ?

Grațiela spunea...

Am uitat sa precizez multi actori... m-am oprit strict la aceia pe care i-am mai recunoscut ccu alte ocazii... chiar personal in cateva cazuri. :X

Da, cred ca da...

TiBi spunea...

@mada - "fetele marinarului" nu au avut acelasi impact. cam slab.

cb spunea...

pai in cazul in care un film - orice fel de film - are mai mult de 4 actori supercunoscuti si foarte buni, asteptarile sunt exponentiale :D
eu n'am vazut niciun episod. de'asta eram curios cum s'a terminat :D

cb spunea...

PS: lasa liber la comentarii!!!! :)

Grațiela spunea...

:)) Am lasat. Sper totusi sa nu mai am surprize... spamuri... sau injuraturi:)).

cb spunea...

cine sa te injure? ca doar nu esti nici PRO Basescu, nici anti Basescu :D

cat despre spam... n'are blogspot filtru? wordpressul meu are. eficienta 100% - impresionant!

julie spunea...

vaii..in sfarsit e gata?!?
abia asteptam! cand era cu Rebelde a trebuit sa ma uit ca..nu se mai gaseau alte subiecte de discutie,iar acum,sincer,imi era frica sa nu se intample din nou!!

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...