duminică, februarie 14, 2010

Top 10 Kitsch

Am să pornesc de la definiţia kitsch-ului (chici):
KITSCH [pr.: kiciî ~uri n. 1) Produse cu caracter de pseudoartă, caracterizate prin platitudine, imitație superficială a operelor de artă; lipsă de originalitate. 2) Reproducere sau copiere pe scară industrială a unor opere artistice, multiplicate și valorificate comercial. 3) Obiect (tablou, carte etc.) de proastă calitate.

Sursa: Dex.


Astfel, am ales să fac un top 10 al celor mai kitschoase lucruri, în opinia mea... luate din imediata apropiere:

Locul 10: TWILIGHT
Dude... deci în ziua de azi chestia asta e mai enervantă decât era Harry Potter pe "vremea mea"!


Locul 9: HANNAH MONTANA
Dacă tot am vorbit de kitschuri "scenice" ori artistice ori cum vreţi să le numiţi... Toate progeniturile abia ieşite la lumină vor tricouri, şepci, caiete, genţi, geci, cordeluţe, creioane şi mai nou şi parfumuri Hannah Montana. Se vând chestiile astea mai bine decât hârtia igienică pe timp de post...


Locul 8: PAIETE
Frate, chestiile astea erau ok prin '80... când era foarte en vogue stilul disco. Ştiu că s-a întors moda, însă nu asta. Acum orice piţipoancă vrea să ameţească pe cei ce o privesc, cu reflexia luminii neoanelor din încăpere în paietele ei.


Locul 7: NR DE ÎNMATRICULARE GEN "BOS", "SEF", "SEX", eventual lângă "69".
Mda... mulţi care vor să compenseze.

Locul 6: DACII TUNATE, ori cu NR. DE ÎNMATRICULARE BMW
"Mi-am tunat căruţa şi am transformat-o în Lamborghini Gallardo"


Locul 5: Mult discutatul LANŢ DE AUR
Haoleu...mânca-ţ-aş'... mda, eventual peste un tricou alb Nike sau Adidas... contrastând nişte ochelari libebulici negri şi o şapcă gen 50 Cent.
Mda... nu dai 50 de cenţi pe un astfel de individ (aproximativ 2 lei)


Locul 4: HALLOWEEN (Ori Hallopiţi)
Mda, românii mereu au avut nevoie de sărbători noi pentru a se distra, a bea şi a cade sub masă. Aşa a apărut la noi tradiţia.

Asta e ceea ce eu numesc înfricoşător de kitschos.

Locul 3: HAINE ŞI BIJUTERII DE ANIMALE
Mda, şi eu am un câine... şi are o bijuterie extraordinara din piele cu cârlig ataşat din fier, 100% folosibil... şi practic... se cheamă zgardă.
Dar nu, acum e la modă ca potăile să aibă coliere din diamant, haine nu mai ştiu de care... mai kitschoase mi se par pisicile cu diamante... ahh... urmează hamsterii.


LOCUL 2: ANIMAL PRINT
Grăsane (în general) care imită leopardul sau tigrul. Pentru mine gorila. Hidos de kitschos.


LOCUL 1: VALENTINE'S DAY!!!
Da, ziua îndrăgostiţilor... mai comercială decât Crăciunul, 1 - 8 Martie şi toate sărbătorile de peste an la un loc. Oamenii au nevoie de acest V's day ca să îşi spună cât de mult se iubesc... pai ce "nu primesc cadou, îi dau papucii, adică cum"... Manipulare în masă. Marii producători de porcării aşteaptă de anul trecut să iasă din criză. Aceasta este ziua. Nici nu se uită ce cumpără, e în formă de inimă, e perfect. Păcat că dragobetele nu este atât de comercial... că-mi deschideam fabrică de pluşuri :> ce lucruri bune aduc americanii ăştia şi ce fraieri sunt românii că le copiază... but hey... no romance without finance, right? No gift, no pussy :>. God Damn...






Să fiţi iubiţi! Nu numai de ziua îndrăgostiţilor...

12 comentarii:

Ovi spunea...

Genial articolu' :)) Mai ales fazele legate de Twilight si Valentine's Day. :))

Grațiela spunea...

:)) Merci

Evelyn spunea...

Esti subiectiva...


Twilight si Miley Cyrus chiar nu merita un loc pe aici.

*Valentine`s Day isi merita locu` plin!!!!!!!

Mihai Vlad spunea...

wow.. deci daca eu n-am timp sa fiu o bitch pe blogu meu, compensezi tu pe al tau. genial articolu :)) you are starting to becoming smaller and whiter
:D

julie spunea...

in disperare de cauza eu si o colega ajunsesem sa ne facem cadouri intre noi. Adica zau , toata lumea isi cumpara cadouri si noi nu aveam cui dar culmea e ca ne ziceau in fata: cummmm?? nu va ia nimeni nimic?

Grațiela spunea...

Nu stiu Eve ce ti se pare atat de subiectiv in privinta Twilight si ... nu vb de Miley ci de Hannah... :D ... :> La fel de subiectiva am fost in toate privintele daca vrei sa o iei asa... dar nu cred ca am fost decat realista :D...

Grațiela spunea...

Dap Julie, ai perfecta dreptate...si nu e un lucru bun :))

Grațiela spunea...

Mihai... ma bucur ca sunt soru'ta :)) >:D<

VanGhelie spunea...

pe vremea mea kitchurile se puneau pe televizor sau se atarnau prin casa

kasandRa spunea...

pai odata ce nu-ti place o sarbatoare...nu trebuie sa faci urari in ziua respectiva

Iulia I. spunea...

N-am nici o treaba cu Vday-u.Am chestii mult mai importante de facut decat sa imi consum energia detestand sarbatorile de genu, dar ma deranjeaza ca toti cei care il sarbatoresc iti scot ochii [la propriu mie - am crezut ca nu mai ies vie din magazin; tipele devin adevarate amazoane cand e vorba de chestii de genu si era magazin alimentar for heaven's sake :|].

Constantinov Rada spunea...

bha evelin, ori miley cyrus ori hannah montanna>>>proaste.neinteresante.planta.multimea vida.zero taiat. si cu twilight:hai frate sa fim seriosi, ai dreaptate gratiela. ce te da pe spate?e vampir, se iubesc? haide! grow up!(bravo gratiela)

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...