miercuri, ianuarie 27, 2010

Îngerii fraternităţii

Indiferent carei familii, institutii, organizatii, rase sau religii apartinem, cu totii facem parte din aceeasi mare familie umana, iar membrii acestei familii sunt cu totii frati. Sentimentul de fratie este cel care conduce la recrearea unitatii.

Constiinta umanitatii include constiinta oricarui apartinator al ei, fie ca e om de afaceri, politician sau cersetor, musulman sau crestin, negru sau alb, femeie sau barbat. Iar unitatea acestei constiinte apare atunci când toti membrii sai "trag" în aceeasi directie. Însa directia nu e stabilita de niciun guvern sau putere politica, nu e reglementata de nicio lege. Ea este data de binele cel mai înalt al fiecaruia, care niciodata nu contravine binelui cel mai înalt al celorlalti, ci contribuie la fericirea si armonia tuturor. Fiecare are "datoria" umana sa serveasca acestui bine al sau, sa-si asume acest lucru si sa-l duca pâna la capat. Servind propriului sau bine, fiecare fiinta serveste întreaga umanitate, acest lucru fiind valabil în ambele sensuri. Cu cât sunt mai multi oameni care realizeaza aceasta, cu atat mai usor le va fi si celorlalti sa reuseasca. Nu e necesar sa criticam si, mai ales, sa judecam neputinta oamenilor, ci mai degraba sa-i sustinem si sa-i încurajam cu compasiune si iubire.

Fraternitatea este o atitudine interioara si nu o legatura care sa creeze dependente. Atunci când esti tu însuti, liber si plin de viata, ai vrea sa îmbratisezi orice om pe care îl întâlnesti, fie ca este cunoscut sau nu, pentru ca viata si iubirea inimii tale recunosc viata si iubirea oricarei inimi.

Ne rugam îngerilor fraternitatii sa ne ajute sa apreciem corect relatiile umane, sa putem vedea bucuria sau suferinta fratelui nostru, neputinta sau deznadejdea lui, si sa fim inspirati în a-l sustine, astfel încât sa nu cream conflicte. Sa ne ajute sa ne integram armonios în grupurile carora apartinem si sa gasim echilibrul între necesitatile individuale si cele ale grupului.

Sa-i rugam sa ne îndrume sa descoperim mereu binele cel mai înalt în orice lucru pe care îl facem si sa nu uitaam ca atunci când daruim ceva unui om, starea de daruire umple si înalta sufletul omenirii, iar bucuria celui care primeste "hraneste" bucuria tuturor. Si nu este om pe planeta care sa nu poarte un dar pe care sa doreasca a-l împartasi cu cei din jurul sau.


Sursa: lumeaîngerilor

Niciun comentariu:

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...