marți, martie 02, 2010

Viaţa la bloc

Cum astăzi nu am mers la şcoală, am zis să profit de ocazie pentru a relua cele "n"şpe mii de materiale pentru olimpiada de psihologie. Desigur că atenţia mea este deficitară în condiţiile în care mă ustură în gât, am frisoane şi mă doare capul... dar, treacă de la mine. 

În fine, cu acest instrument deosebit de perturbator -numit calculator- pornit, nici măcat şansele minime nu le-aş fi avut de concentrare, aşa că l-am ţinut închis. Dar, la un momentdat nu am mai rezistat şi l-am pornit cu scopul de a-mi verifica mailul şi a scrie acest articol. De ce? Pentru că urăsc lumea asta! :))

Când mă bucuram şi eu că am ocazia să mai pun osul la muncă, după jumătate de oră de convingere de ridicare din pat şi apoi ridicare de pe jos (lene mare), mă aşez, printre cărţi, caiete, foi, scheme şi altele, cu scopul de a învăţa. Buuun. Reuşesc? Nu. De ce? Mi-e foame. Ok. Mă duc să mănânc, beau şi o cană caldă de lapte, vin în camera, gata, mă apuc. Nuuu.. de ce? Mi-e somn. Deschide larg fereastra şi aeristeşte să dispară apatia şi mirosul de morgă. Buun. Acum concentrare. Hapciu! Frig. Închide fereastra. Still sleepy. Fă nişte exerciţii fizice de înviorare. OK... acum ar trebui să meargă. Mă aşez şi încep să citesc "Sistemul psihic uman..." - mi-e frig. Ia un hanorac. Deci, cum ziceam "sistemul psih..." mă, mi-e cald. Dă-l jos. OK... GATA!! TREBUIE SĂ ÎNVĂŢ!!

Citesc vreo 3 pagini şi, când zic că gata, mi-am intrat în mână... vecinul de sus ăşi ăncepe lucrările de renovare - de care credeam că am scăpat anul acesta. Nu de alta, dar la el se aude bormaşina şi rotopercutanta mergând cam 11 luni pe an. Cred că a schimbat gresia şi faianţa de mai multe ori decât m-am spălat eu pe picioare luna asta (ah stai, suntem pe 2. Nu e bună comparaţia). Mai chinuie-te. Bagă degetele pe jumate în urechi şi începi: "bla bla bla bla bla bla"... nu mai pot. Mă dor degetele şi nu înţeleg nimic din ce zic. Asta nu e învăţare e toceală şi nu merge. Trebuie să fac cumva să mă izolez şi să înţeleg totul logic. 

Se face linişte. În sfârşit!!

"Gândira ca sistem de noţiuni"... vecinul de jos dă drumul la porcăria aia de staţie, la maxim... cu manele. FRATE!!!! "F***-i manelele mă-sii!" Mă termină. Ăla huruie în cap deasupra de se zgâlţâie tavanul, ăla de jos ascultă manele de plânge podeaua... şi eu la mijloc încerc să învăţ noţiuni! Ce să înveţi frate cu aşa nişte ţărani de vecini??
Să tot stai la bloc! Fericiţi cei ce stau la casă şi sunt privaţi de acest supliciu. Fiţi fericiţi voi ce nu trebuie să vă băgaţi degetele pe jumătate în urechi şi să vă doriţi să fi fost nişte nespălaţi cu ceară în urechi! Sau poate chiar surzi... După ce că mă pierd în prea multe noţiuni, după ce că memoria mea dă rateuri, după ce că am slăbit şi mi-e cam rău, n-am poftă de mâncare şi îmi curge nasul... mai trebuie să mai ascult şi ritmul de holşurub de 12 în tandem cu "Guţă dă maimuţă"... 


Stai. S-a făcut linişte!!! Pfeu! Cred că în sfârşit pot reveni şi eu la cele 6 cărţi pe care ar trebui să le termin, pentru a trece mai departe la ce nu am ştiut niciodată! :))

O viaţă frumoasă... la casă!


4 comentarii:

Mihail Simionescu spunea...

:)) cred că-n locul tău îi privam de geamuri/termopane cu niște bolovani, pe amândoi.
norocul meu că stau la casă! #:-s

Iulia I. spunea...

Deci blocul tau e un Bucuresti cu ... cate apartamente?! :))))
Agitatie, muzica, nesimtire, tupeu, zgomot, fastfood/drink, fast-sleep :)))) iti recomand sa propui administratorului sa faca si o biblioteca in pod si la subsol statie de metrou :))))
Spor mult mai si calm si toate gandurile pozitive si de succes pt. olimpiada >:D<

Evelyn spunea...

Si eu m`as muta la casa...da` nu vrea mama!:)


ps:nu mi`ai dat poza cu impletitura!:*

Grațiela spunea...

Evelyn, iar ai uitat... Laura ti-a facut poza :))) Nu eu.

Acasă e acolo unde există calitate și confort!

 În fiecare noapte mă trezesc de cel puțin 4-5 ori pentru a-mi hrăni micuțul de doar două luni... ... Așa că timp de 10 minute, din două în ...